Fri frakt ved ordre over 1500.-

Skøyter og hockeyutstyr for de minste

Published by on 15. september 2019
Categories: Nyheter
Tags: , ,

Ishockey for de minste

På nittitallet så var det fotball som dominerte. Drillo hadde akkurat ledet Myggen, Solskjær, Flo-brødrene og alle andre som ville være med på moroa til en vanvittig seier over Ronaldo og Rivaldo på selveste Stade Velodrome.

Som du kanskje forstår, så handlet det hele om fotball i Norge for vel 20 år siden. Det samme var tilfellet 20 år tidligere. Fotball har alltid vært en stor sport over hele Norge, enten man elsker eller hater det. Noen elsker nok å hate det.

Det eneste som kunne bryte opp denne dominasjonen, var ski. Når snøen falt, så ble ballen lagt bort og erstattet av snodige pinner folk limte på beina for å traske over snøen i flere timer uten stopp. Dette er selvfølgelig vel og bra, men for rundt 10 år siden så skjedde det noe med norsk sport.

Ishockey for barn

Ishockey har alltid vært relativt populært i Norge, men faktum er likevel at vi har hatt færre NHL spillere enn Danmark. Danmark, et land på størrelse med en rosin og med mindre is enn en ovn. Heldigvis holder dette på å endre seg. Hockey er nå nemlig en av de mest populære sportene i Norge. Flere og flere barn interesserer seg og sporten vokser hver eneste dag.

En ny begynnelse

Vi har hatt flere gode hockey spillere gjennom tidene, men de fleste strever nok med å kunne nevne flere enn Sjampo og Zuccarello. Dette burde egentlig holde i bøttevis ettersom det er snakk om to ganske dominerende spillere i verdens beste liga, men utenom disse to så har ikke hockey vært veldig stort i Norge.

En av hovedårsakene til dette, har nok vært at hockey først og fremst ble spilt på Østlandet. Oslo og områdene rundt hadde vær for ishockey, samt interessen. Det er mer appellerende å traske til hockeyhallen i snøvær for å se lokale hockeytalenter, enn det er å traske til nevnte hall i regnvær for å se lav-divisjonskamper, hvilket var tilfellet i Stavanger på 90-tallet.

Stavanger er Norges fjerde største by og i motsetning til den største byen på Vestlandet, Bergen, så hadde ikke Stavanger et spesielt godt fotballag. Brann er ikke all verdens å skryte av, men de har nå vært milevis foran Viking de siste sesongene.

Stavanger Oilers Ishockey
Stavanger Oilers

Ingen trodde hockey skulle ta av i Stavanger, men takket være interesse og investering så var det akkurat det som skjedde. Oilers ble ikke bare Norges beste lag, det ble et av Nord-Europas beste hockey lag, og dette klarte ikke nordmenn å ignorere.

Større interesse blant unge

Det som skjedde i Stavanger førte til et helt annet landskap innenfor norsk hockey. Det var ikke lenger utelukkende østlandsk dominasjon innenfor sporten, det var nå de i vest som var best. Vålerenga og Storhamar hadde fått en storebror.

Serier som Iskrigerne samt et mye høyere nivå på hockeyen, har ført til at flere og flere barn har blitt interessert i hockey som sport.

Flere foreldre må i dag finne ut av hvilke skøyter de skal kjøpe til minstemann, i stedet for å lete gjennom en sportsbutikk etter nye fotballsko fra Nike eller Adidas.

Iskrigerne
Iskrigerne / TV2

Dette er fantastisk for sporten ishockey, men det er ikke alltid like lett for foreldre som ikke kjenner særlig godt til denne lite utbredte sporten som de ikke fikk lov til å spille selv fordi sporten var for røff.

Ishockey er fremdeles en ganske røff sport, men den har endret seg mye. I dag er det alltid full fokus på sikkerhet og godt utstyr, og det er her vi håper vi kan hjelpe litt. Det er nemlig veldig viktig med riktig utstyr for en ung og lovende hockey spiller.

Det hele starter med skøytene

Det er mye som trengs for å starte med ishockey, men du kommer ikke langt uten et par nye skøyter. Hockey er en skøytesport, noe som betyr at et par gode kvalitetsskøyter er helt essensielt dersom ditt barn i det hele tatt skal ha sjansen til å kunne bevege seg ute på isen mellom lagkamerater og motstandere.

Takket være en eksplosjon når det kommer til interesse for hockey i Norge, så kan skøyter nå finnes mer eller mindre overalt. Du skal i dag kunne gå inn til en hvilken som helst is-hall eller skøytebutikk og få veldig god hjelp.

Nijdam Ishockey Skøyte Junior
Nijdam Ishockey Skøyte Junior Justerbar Halvhard Støvel

Dersom fysiske butikker ikke helt er din greie finnes det heldigvis gode alternativer som Robito på internettet. Et raskt søk vil kunne gi deg flere flotte alternativer som alle skal kunne resultere i gode skøyter for ditt barn.

Det aller beste med skøyte shopping i 2019 er utvilsomt prisen. Hockey ble ofte sett på som en dyr og farlig sport, men takket være interessen så er hockey-deltagelse både billigere og tryggere enn noen gang før.

Så kommer alt det andre

I dag er nemlig sikkerhet det aller viktigste for alle som driver med ishockey. Enhver forhandler som selger skøyter, vil også kunne tilby deg ting som hjelmer, beskyttelse for kroppen, samt tannbeskyttere. Hockey er en rask og tøff sport, men den skal ikke være farlig.

Derfor er både pris og kvalitet på utstyr viktig. I dag kan du handle etter dette hvor som helst og samtidig være sikker på at du får god og kvalifisert hjelp. Kunnskapen rundt sikkerhet innenfor hockey har vokst voldsomt i Norge bare de siste få årene.

Legg igjen en kommentar