Fri frakt ved ordre over 1500.-

Hockey er Norges nye nasjonalsport

Published by on 15. september 2019
Categories: Nyheter
Tags: ,

Hockey i Norge

Vi nordmenn er gode til mye rart. Bare tenk litt over det: det sitter 5 millioner mennesker langt oppe i det forfrosne nord uten annet enn Sverige i nærheten, og man skulle vel kunne bli gal av mindre. Og til tider har vi sikkert vært litt gale. Vikingtiden er et godt eksempel på dette.

Vår geografiske beliggenhet samt det faktum at våre naboer er gode konkurrenter som vi liker godt å slå, har ført til at vi har et slags Napoleon kompleks. Ledet an av Johaug, Northug, Carlsen og Co har vi i dag etablert oss som et lite land som er flinke til mye, og best i noe.

Hockey for barn

Vi er best i sjakk, vi er best i ski og vi er gode i curling. I damehåndball er det sjelden noen over og aldri plass til noe ved siden. Fotball? Nei takk, vi har skihopping. Vi er veldig gode på sære ting som resten av verden ikke helt var klar over at eksisterte fremdeles.

Vi spesialiserer oss ofte i ting som resten av verden ikke bryr seg så mye om, men det finnes et unntak til denne regelen. Som et av de større landene i Nord er det bare naturlig at vi bruker naturen for det den er verdt og i Norge er det kaldt og frossent. Dette betyr at det er en sport hvor vi kan utfordre resten av verden: ishockey.

En stille fortid

Hockey har alltid vært en del av norsk kultur, men interessen for denne lynraske sporten spilt på skarpe skøyter, har ofte vært begrenset til Oslo området. Det er nemlig her vi finner alle klubbene.

Norge vs Sverige i ishockey

Hockey har lenge vært en naturlig sport å assosiere med Norge på grunn av klimaet og kvaliteten på spillere fra vårt kjære naboland i Øst (samt den vanvittige kvaliteten på spillere fra Finland, enda litt lenger Øst), men sannheten er at de aller fleste som er hockey supportere, hører til i landets hovedstad, Oslo.

På Østlandet finner vi Vålerenga, Manglerud Star, Frisk Asker, Storhamar og mer til. Brorparten av toppserie lag er fra Oslo, noe som betyr at det er lett å se gode hockey kamper live, samtidig som man har konstant tilgang til sitt eget favorittlag. Slik har det ikke alltid vært i resten av landet.

Dersom du er trønder, så hadde du tidligere valget mellom landets beste fotballag i Rosenborg, eller et av landets verste hockey lag i, nettopp, Rosenborg. Dette er ikke lenger tilfellet.

En utrolig fremtid i vente!

Norsk hockey har fremdeles mange konkurrenter, men det er ikke til å komme unna at deres største konkurrent, norsk fotball, har vært gjennom noen tøffe perioder i senere tid. Ette Drillo har interessen gått litt ned. Vi har ikke vært med i et mesterskap siden år 2000, og det er hele 21 år siden Rosenborg danset skoa av Maldini og Co.

Norsk fotball har gått litt i glemmeboken etter at Eggen la opp og Bendtner nektet å spille, men dette har ført til et nytt håp for norsk ishockey. Takket være investeringer i lag utenfor Oslo og takket være Iskrigerne, så har sporten vokst over hele landet.

hockey

Det hele startet i Stavanger for ganske nøyaktig 10 år siden. 2009/10 sesongen var nemlig året hvor Stavanger Oilers (et lag fra lavere divisjoner som det hadde blitt satset økonomisk på i et par år) endelig kunne løfte bøtta.

Dominansen var over for Vålerenga og østlandslagene og en ny æra skulle begynne. Vålerenga og Storhamar var to av lagene som hadde dominert i flere år og gjort sporten uinteressant for de utenfor Oslo. Det var ikke lenger tilfellet og sporten skulle merke dette veldig positivt.

Barn er nå interessert i hockey

Dersom vi spoler 10 år frem i tid til dagens situasjon, så ser vi at den nå er en helt annen. Oilers sin eksplosjon og enorme transformasjon var komplett, noe som ledet til fullsatte arenaer i vest.

I nord var Rosenborg på fremmarsj, og selv om hockey-gutta ikke klarte å utkonkurrere Koteng og Coolen, så ble deres opphold i topp divisjonen av norsk hockey utvilsomt godt mottatt og førte til større hockey engasjement i Trøndelag.

Alt dette har resultert i at flere norske gutter og jenter setter seg ned på baken og snører sammen skøytene i en ung alder. TV-programmer som iskrigerne har utvilsomt også hjulpet med å øke interessen, både i og utenfor Oslo.

Jentehockey
Jentehockey i Stavanger

Iskrigerne har fulgt Vålerenga Ishockey over flere år. Dette har ført til økt engasjement og økt interesse ettersom våre hockey stjerner har blitt mer og mer folkekjære. På grunn av alle disse tingene, er hockey nå en sport som flere og flere norske barn blir interesserte i.

En ny hockey spiller trenger nye skøyter

Dette engasjementet er selvfølgelig fantastisk, men det leder til et potensielt problem. Det er ikke alltid like lett å hjelpe barna sine med nye interesser, særlig ikke når disse barna plutselig trenger nye skøyter hansker, pucker og alt det andre som måtte komme med når man spiller hockey.

Heldigvis så finnes det flere gode alternativer når det kommer til skøyter. Takket være de ovennevnte TV-programmer og lag fra oljebyen, er ishockey og skøyter mer populært i dag enn det noen gang har vært før.

Legg igjen en kommentar