Fri frakt ved ordre over 1500.-

Er du nysgjerrig på turskøyter?

Published by on 9. januar 2020
Categories: Nyheter Skøyter
Tags: , ,

Flere er kjent på vannet via kano før isen melder sin ankomst, og ser på omgivelsene som mindre tilgjengelig på vinterstid. Men når kulden setter inn, før snøen ankommer er det en fantastisk mulighet til å ferdes på de samme stedene med turskøyter. Opplev kjente og kjære områder i en ny drakt, og nyt rekreasjonen på nye måter. Det er noe eget, og magisk ved å ferdes over et islagt vann en klar vinterdag!

Med riktig utstyr kan du tilbakelegge store distanser tilnærmet energiløst på relativt kort tid. Du kan bruke gode og varme vinter sko- slik at du raskt og enkelt kan gå videre over land for å legge tilbake vann etter vann, eller ta av skøytene når du isfisker og jakter. Det finnes også turskøyter hvor du kan bruke skiskoene dine da noen kommer med skibindinger, her er det da viktig å tenke på hvilke type sko du har da det er anbefalt med en stivere type sko for utholdenheten i foten. Her har du altså flere muligheter! Med turskøyter kan du gå i mange timer uten å bli utslitt og du trenger ikke mye trening da turskøytene gir god stabilitet og et lavt tyngdepunkt.

https://www.facebook.com/axelbruun/videos/995580953836588/

Sikkerhetsutstyr som vi mener du minimum MÅ ha er ispigger og redningsline hvis du skal gå på naturis. Her er da ispigger med fløyte noe vi vil anbefale på et sterkeste, for da har du en god mulighet til å tilkalle hjelp! En annen viktig faktor er at piggene henger lett tilgjengelig rundt halsen- er uhellet først ute, er det viktig å handle raskt! Pakk alltid skift i vanntett pose, slik holder du deg tørr på tur, og bruk en ryggsekk med hoftebelte som er vanntett slik at den vil fungere som flytehjelp. Staver er også et fint tilbehør- disse brukes til økt balanse, øke fart ved staking og sjekke isforholdene. Her er det da viktig å bruke staver som er beregnet til dette formålet.

Facbook har egen gruppe for turskøyter: Skiforeningens turskøytegruppe
Noen nyttige linker som gir deg god informasjon om å ferdes på islagt vann, og hva man bør tenke på: https://www.dnt.no/…/7093-kryssing-av-islagte-vann-og-elver/ https://www.varsom.no/isskolen/innledning/

Legg igjen en kommentar